Man doet tandpasta op zijn tandenborstel en glimlacht

Waar moet u op letten bij het kopen van tandpasta?

U loopt de winkel binnen en bent op zoek naar tandpasta om uw gebit mee te poetsen. Op het moment dat u bij de schappen van tandpasta bent, schrikt u van de hoeveelheid keuze die u heeft. De schappen staan vol met verschillende soorten, merken, smaken en doeleinden, waardoor het kiezen van de juiste tandpasta een uitdaging lijkt te worden. In deze blog helpen wij u verder met het maken van de perfecte keuze.

 

Op welke ingrediënten moet u letten?

Voordat u een keuze gaat maken is het belangrijk dat u goed naar de ingrediëntenlijst kijkt om te zien of u ergens allergisch voor bent. Zo vermijdt u nare reacties. Daarnaast kunt u ook kijken naar de verschillende smaak- en geurstoffen die in de tandpasta zitten. Zo geeft u een extra dimensie aan het tandenpoetsen. Tot slot raden wij het aan om ook een tandpasta te kiezen waar fluoride in zit.

 

Fluoride tandpasta

Fluoride is een onderwerp waar veel discussie over is. Sommige mensen kopen geen tandpasta met fluoride omdat men denkt dat dit giftig kan zijn. Sommigen denken dat het invloed heeft op onze intelligentie, we zouden er dommer van worden. Anderen denken dat fluoride geen natuurlijk product is. Dit is allemaal niet waar. Fluoride komt van nature voor in onze aardkorst en het speelt juist een hele belangrijke rol bij de bescherming van uw gebit. Het zorgt ervoor dat uw tanden en kiezen worden beschermd tegen zuren die het glazuur van onze tanden aanvallen.

 

Kies de juiste tandpasta voor uw specifieke behoefte

Naast de ingrediëntenlijst is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u een tandpasta kiest waar u een specifiek doel mee behaalt. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van gevoelige tanden en tandvlees of het verkrijgen van wittere tanden. Bijna elk tandpastamerk heeft een pasta om één van deze specifieke functies te vervullen. Soms raadt uw tandarts of mondhygiëniste ook een specifiek merk aan.

 

Hoe maakt u efficiënt gebruik van uw tandpasta?

In het geval van tandpasta is minder juist meer. Zodra u te veel tandpasta gebruikt (zoals u vaak in reclames ziet) wordt de kans groter dat er meer tandplak achterblijft, omdat u niet goed kunt aanvoelen of u alles heeft schoongemaakt. Een volwassen persoon heeft genoeg aan een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt. Uw tandglazuur krijgt dan voldoende fluoride om goed beschermd te zijn.

 

Heeft u vragen over het aanschaffen van tandpasta?

Neem in dat geval contact met ons op. Dit kunt u doen door te mailen naar

info@tpmonnickendam.nl of door te bellen naar 0299 65 49 02. Wij helpen u graag met het onderhouden van uw mondgezondheid.

Lees meer berichten

Vrouw zit in een stoel bij het raam en geeft haar kindje borstvoeding.
Nieuws

Tandbederf door borstvoeding: feit of fabel?

Borstvoeding wordt geprezen als het beste wat u uw kind kan geven. Het biedt essentiële voedingsstoffen en immunologische bescherming, maar het speelt ook een belangrijke