Angst voor de tandarts?

Vindt u het spannend om naar de tandarts te gaan? Misschien een geruststelling om te weten dat u zeker niet de enige bent. Een kwart van de Nederlanders kijkt op tegen een tandartsbezoek. Juist als u er tegenop ziet om naar de tandarts te gaan, is het belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren. Door elk half jaar trouw op controle te komen, zijn onze tandartsen er heel vroeg bij als er gebitsproblemen optreden. Deze problemen kunnen wij vaak eenvoudig en pijnloos verhelpen. Mocht u bezoeken aan de tandarts uitstellen uit angst, laat het ons dan weten. Onze tandartsen hebben er veel ervaring mee om u op uw gemak stellen.

Ik vind een tandartsbezoek spannend

U kunt vanuit eigen ervaring of vanuit verhalen van anderen, angst voor de tandarts hebben ontwikkeld, waardoor u angstig bent geworden voor de tandarts. U hoeft zich hier absoluut niet voor te schamen. Als u het van te voren bij ons aangeeft, houden wij hier extra rekening mee. Daarnaast kunt u zelf ook veel doen om uw angst te verminderen. Wij hebben alvast een aantal tips voor u:

Mijn kind is bang voor de tandarts

Wanneer u bang bent voor de tandarts kunt u onbedoeld deze angst overdragen aan uw kind. Het voorkomen van angst bij uw kind is erg belangrijk. Wij adviseren daarom uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze tandartspraktijk. Op deze manier kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving voordat ze eventueel zelf een behandeling nodig hebben.

Daarnaast kan het helpen als u van tevoren aan uw kind uitlegt dat de aardige tandarts even naar zijn tandjes wil kijken. Ook kunt u samen een boekje lezen of filmpje kijken over de tandarts. Zoals deze video van Peppa Pig of Leren met Jokie. Tijdens het tandartsbezoek zelf kunt u uw kind een favoriete knuffel of speelgoed mee laten nemen, zodat de tandartsomgeving vertrouwd aanvoelt. Na de behandeling kan het helpen om uw kind te belonen. Vaak krijgen kinderen ook een klein presentje van de tandartspraktijk na een behandeling.

Maak een afspraak

Ervaart u angst voor de tandarts? Laat u daar niet door belemmeren. Wij bespreken samen met u de mogelijkheden. Neem contact op met onze tandartspraktijk:

Maandag 08:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 16:00