Periodieke controleafspraak inplannen bij Tandartspraktijk Monnickendam

Wilt u graag dat uw mond de zorg krijgt die hij verdient? Dan adviseren wij u om halfjaarlijks bij ons op periodieke controle te komen. Op deze manier kunnen onze tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten vroegtijdig gebitsproblemen opsporen en behandelen. Zo houdt u levenslang een gezonde mond.

Wat kunt u verwachten bij een periodieke controle

Onze betrokken medewerkers besteden vooral veel aandacht aan het voorkomen van gebitsproblemen. Preventie is onze passie! Tijdens de periodieke controle voeren wij een algemeen mondonderzoek uit en wordt er gekeken of een behandeling noodzakelijk is. Ook bespreken wij welke mogelijkheden passen bij uw wensen om uw gebit zo gezond mogelijk te houden. De volgende aspecten komen tijdens de controle aan bod:

Veelgestelde vragen

De periodieke controle is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd om uw mond gezond te houden. Eventuele problemen worden op deze manier tijdig gesignaleerd en kunnen in een vroeg stadium behandeld worden. Dit voorkomt ernstige gebitsproblemen en spoedbehandelingen in de toekomst.

Afhankelijk van uw gebitssituatie en vragen duurt een controle bij de tandarts gemiddeld 15 minuten. Bij de mondhygiënist of preventieassistent duurt een controle-afspraak gemiddeld 30 minuten.

De tandartscontrole wordt vergoed in de volgende situaties:

  • Bij kinderen onder de 18 jaar
  • Bij patiënten met een aanvullende tandartsverzekering

Uw kind mag naar de tandarts wanneer het eerste tandje van uw kind te zien is.

Maak een afspraak voor een periodieke controle

Tandartspraktijk Monnickendam is geopend van maandag t/m donderdag van 8:30 uur tot 17:00 uur en vrijdag van 8:00 tot 16:00 uur. Voor een controle-afspraak kunt u meestal binnen 5 werkdagen terecht. Tijdens de afspraak kunt u rekenen op persoonlijke aandacht van en open communicatie met de tandarts, mondhygiënist of preventieassistent. Neem contact op met onze tandartspraktijk:

Maandag 08:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 16:00