Kronen & Bruggen bij Tandartspraktijk Monnickendam

Een kroon of brug kan een oplossing bieden voor diverse problemen. Meestal wordt er voor een kroon of brug gekozen wanneer meerdere tanden en kiezen zodanig beschadigd zijn dat ze niet meer goed functioneren of met composiet hersteld kunnen worden. Een kroon of brug kan dan uw ontbrekende of beschadigde tanden en kiezen vervangen. Ook kunt u voor een kroon of brug kiezen wanneer u lastig kauwt of u uw gebit wilt verfraaien. Wat de reden ook mag zijn, onze tandartsen helpen u graag verder bij het plaatsen van een kroon of brug.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van porselein dat over de aangetaste tand of kies wordt geplaatst. Meestal wordt de tand of kies eerst wat afgeslepen, zodat de kroon optimaal past. Daarna wordt de kroon vastgelijmd. Zo ziet uw tand of kies er weer volwaardig uit en krijgt het de kauwfunctie terug.

Wat is een brug?

Een brug wordt vaak toegepast wanneer u een of meerdere tanden of kiezen mist. De brug bestaat uit twee of meer pijlers. Deze pijlers worden vastgemaakt aan de vastzittende tanden of kiezen naast de opening. Vervolgens worden de pijlers afgeslepen en de kronen geplaatst.

Veelgestelde vragen

U kunt om verschillende redenen een kroon laten plaatsen:

  • Het gaatje in uw tand of kies is te groot om te laten vullen.
  • Er is onvoldoende houvast voor een vulling
  • U bent ontevreden over het uiterlijk van bepaalde tanden of kiezen
  • U stoort zich aan verkleurde en/of slecht gevormde tanden
  • Na een wortelkanaalbehandeling
  • Bij een afgebroken tand of kies

Een brug kan worden geplaatst om de volgende redenen:

  • U mist tanden of kiezen
  • U kunt niet goed kauwen
  • U wilt scheefgroeiende tanden naast de opening voorkomen
  • U bent ontevreden over het uiterlijk van uw mond

Er zijn tal van behandelingen en mogelijkheden voor het plaatsen van kronen of bruggen. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van kronen en bruggen en werken volgens de laatste richtlijnen. Zij bespreken graag met u de mogelijkheden voor een optimale behandeling. Meestal zijn er twee tot drie behandelingen nodig om tot een mooi eindresultaat te komen.

Geen afdruk nodig
Bij Tandartspraktijk Monnickendam zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maken wij gebruik van de nieuwste apparatuur. Het “happen” is dan ook bij onze praktijk verleden tijd. Voor het plaatsen van kronen en bruggen heeft u geen afdruk meer nodig, in plaats daarvan maken we gebruik van een 3D scanner.

Maak een afspraak

Heeft u behoefte aan een kroon of brug. Wij bespreken samen met u de mogelijkheden. Neem contact op met onze tandartspraktijk:
Maandag 08:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 16:00