Restauratieve tandheelkunde bij Tandartspraktijk Monnickendam

Er kan in de loop van de tijd veel veranderen aan uw gebit. U kunt last hebben van gebitsslijtage of ernstige beschadigingen door langdurig onvoldoende aandacht te besteden aan uw mondhygiëne. Ook kunt u een ongeval hebben gehad of last hebben van een aangeboren afwijking die leidt tot ernstige gebitsproblemen.

Over restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde heeft betrekking op complexe mondzorg die zich op deze gebitsproblemen richt. Deze complexiteit vraagt om de benodigde deskundigheid en aandacht om deze behandelingen uit te voeren. Onze tandartsen bezitten specifieke kennis en deskundigheid in restauratieve tandheelkunde. Zij willen graag een duurzaam resultaat leveren, zodat u nog lang plezier kunt hebben van uw (eigen) gebit. Met als doel het herstellen van verloren tandweefsel, het verbeteren van de kauwfunctie en een zo mooi mogelijk gebit.

Veelgestelde vragen

Bij restauratieve tandheelkunde wordt er gefocust op het functioneel en esthetisch herstel van uw gebit. Er wordt gebruik gemaakt van alle mogelijkheden binnen de tandheelkunde.

Deze mogelijkheden bestaan uit directe restauratie, waaronder het repareren van kleine gaatjes tot het maken van composietvullingen. Maar ook indirecte restauratie valt hieronder, zoals kronen en bruggen, implantologie of endodontologie. Onze tandartsen voeren elke behandeling uit met persoonlijke aandacht en kijken naar een passende oplossing voor uw specifieke gebitssituatie.

Onze tandarts bekijkt de status van uw tanden en kiezen en beoordeelt of er ontstekingen, gaatjes of andere afwijkingen aanwezig zijn. Ook kijkt hij naar de functie van uw gebit. Vervolgens stelt de tandarts zorgvuldig op basis van uw persoonlijke gebitssituatie een behandelplan op. De tandarts maakt daarbij gebruik van diverse specialistische onderdelen binnen de tandheelkunde. Denk aan orthodontie, implantologie en endodontologie. Nadat de tandarts het plan met u heeft doorgenomen wordt de behandeling gestart. Wanneer uw situatie te complex is wordt u doorverwezen naar de juiste collega. Tot slot coördineert hij uw behandeling en zorgt ervoor dat de behandeling zo optimaal mogelijk verloopt. Nadien volgt er een plan met betrekking tot de nazorg.

Geen afdruk nodig
Bij Tandartspraktijk Monnickendam zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maken wij gebruik van de nieuwste apparatuur. Het “happen” is dan ook bij onze praktijk verleden tijd. Voor de beoordeling en behandeling van restauratieve tandheelkunde heeft u geen afdruk meer nodig, in plaats daarvan maken we gebruik van een 3D scanner.

 • beschadiging van het gebit door een ongeluk of ongeval;
 • slijtage of ernstige beschadigingen;
  toenemende klachten door een aangeboren afwijking;
 • langdurig slecht onderhoud.
 • Tanden en/of kiezen voorzien van kronen en bruggen
 • Inslijpen van tanden en kiezen
  (plastische) tandvleesbehandeling
 • Orthodontie
 • Operatieve correctie van het tandvlees
 • Implantaten
 • Wortelkanaalbehandelingen

Ja, u heeft een verwijzing nodig van uw tandarts wanneer de tandarts de behandeling niet zelf kan uitvoeren.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over restauratieve en reconstructieve behandelopties? Wij bespreken samen met u de mogelijkheden. Neem contact op met onze tandartspraktijk:
Maandag 08:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 16:00