Wortelkanaalbehandeling bij Tandartspraktijk Monnickendam

In de binnenzijde van uw tanden en kiezen zitten wortelkanalen, zenuwweefsel en kleine bloedvaatjes. Soms kan er aan de binnenkant van uw tand of kies iets verkeerd gaan waardoor er een ontsteking ontstaat en een wortelkanaalbehandeling nodig is.

Soorten endodontische behandelingen

De endodontische behandelingen variëren van eenvoudige tot zeer complexe behandelmethodes. De locatie van de tand of kies bepaalt meestal de complexiteit van de behandeling. U kunt voor de volgende behandelingen bij onze tandartspraktijk terecht:

Veelgestelde vragen

Onze tandarts heeft veel kennis op het gebied van wortelkanaalbehandelingen doordat hij veel cursussen heeft gevolgd in binnen – en buitenland. Hij doet onderzoek, stelt een diagnose en komt met verschillende behandelopties. Vervolgens voert hij de behandeling uit en hij zal er alles aan doen om te zorgen dat uw behandeling pijnvrij verloopt.

Zo’n complexe behandeling kan best spannend zijn. Onze tandarts bespreekt daarom de behandelmethode eerst uitvoerig met u en stelt u op uw gemak. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wanneer de behandeling te complex is zult u worden doorverwezen naar een endodontoloog (kanaal behandel specialist).

Elk gebit is anders. De kosten hangen af van de daadwerkelijke voorbereiding en complexiteit van de behandeling. U kunt rekening houden met een gemiddeld bedrag tussen de 300 en 600 euro. Afhankelijk van uw verzekering wordt dit (deels) vergoed.

U kunt alleen met een verwijzing van de tandarts bij de endodontoloog terecht.

Maak een afspraak

Heeft u last van een ontstoken wortel of kies? Laat u daar niet door belemmeren. Wij bespreken samen met u de mogelijkheden. Neem contact op met onze tandartspraktijk:

Maandag 08:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 16:00