Op zoek naar een mondhygiënist in Monnickendam voor een gezond gebit?

Het liefst wil iedereen een gezonde mond hebben en behouden. Goede mondhygiëne is hierbij uiterst belangrijk. Door aandacht te besteden aan uw mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond en fris. Onze mondhygiënisten geven u graag persoonlijk advies om uw gebit zo stralend mogelijk te houden en gebitsproblemen te voorkomen.

Wat doet een mondhygiënist of preventieassistent?

Iedere mond is anders. Daarom heeft elke mond een andere verzorging, begeleiding of advies nodig. Onze mondhygiënisten kijken samen met u welke behandelingen of adviezen er nodig zijn om uw mond zo gezond mogelijk te houden. U kunt bij onze mondhygiënisten terecht voor:

Ook kunnen wij meer vertellen over:

Veelgestelde vragen

Preventie in de tandheelkunde is gericht op het voorkomen van gaatjes, tandvleesproblemen, gebitsproblemen of bepaalde ziektes. Preventie begint al bij het regelmatig laten controleren van uw gebit door onze tandartsen. Tandartspraktijk Monnickendam is volledig gericht op preventie. Onze tandartsen kijken naar mogelijke problemen, maar ook naar risicofactoren. Voorbeelden van risicofactoren zijn bijvoorbeeld de manier van tandenpoetsen, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen of genetische risicofactoren. Door de vroege signalering van onze behandelaars voorkomt u mogelijk ingrijpende behandelingen aan uw tanden en kiezen. Indien nodig, kan u doorverwezen worden naar een van onze mondhygiënisten of preventieassistenten.

Kinderen en jeugdigen kunnen veel baat hebben bij een bezoek aan de preventieassistent. Kinderen hebben namelijk nog niet de motoriek van volwassenen. Hierdoor kunnen zij hun melkgebit niet optimaal poetsen en hebben zij een groter risico op gaatjes. Onze preventieassistenten helpen het melkgebit van uw kind gezond te houden. Dit doen wij door de Gewoon Gaaf-aanpak toe te passen. Deze methode zorgt ervoor dat uw kind met goede mondhygiëne opgroeit en focust zich op persoonlijke preventie en het voorkomen van gaatjes.

Gewoon Gaaf is een preventieve aanpak toegespitst op ieder individueel kind en zijn ouders*. Uw tandarts of mondhygiënist begeleidt u en uw kind in het streven naar een gezonde mond voor uw kind. Bij Gewoon Gaaf bekijken we samen hoe dat kan en wat daarvoor nodig is speciaal voor uw kind. U stelt samen een plan op hoe u als ouder er zelf voor kunt zorgen dat zijn of haar mond gezond wordt en blijft. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan voor ieder kind verschillen. Gewoon Gaaf wordt afgestemd op de behoefte van ieder individu.

Veel minder gaatjes
De Gewoon Gaaf-methode kan tot bijna 70% minder gaatjes leiden. Dat blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd in Den Bosch bij een groep kinderen van 6-9 jaar. In 3 jaar tijd kregen kinderen veel minder fluoridebehandelingen (-88%), werden ze veel minder geseald (-66%) en nam het aantal vullingen per kind flink af (-62%).

Elke mond is anders, daarom is een persoonlijk advies essentieel. Om er zeker van te zijn dat u uw mond zo goed mogelijk verzorgt, kunt u het beste een afspraak maken bij één van onze mondhygiënisten. Zij bekijken welke acties u het beste kunt ondernemen voor uw gebitssituatie. Bijvoorbeeld:

  • 2x per dag uw tanden poetsen met fluoridetandpasta
  • Een elektrische tandenborstel met een timer gebruiken, zodat u echt 2 minuten poetst
  • De opzetborstel tijdig vervangen, gemiddeld na 2 tot 3 maanden
  • Dagelijks tussen de tanden schoonmaken, bv. met stokers, ragers of floss
  • Zo min mogelijk zoete en zure voedingsmiddelen gebruiken
  • Het aantal eetmomenten beperken tot maximaal 7 per dag
  • Stoppen met roken
 

Wilt u zeker zijn van een goede mondhygiëne? Maak dan twee keer per jaar een afspraak bij Tandartspraktijk Monnickendam voor controle en begeleiding. Zo houdt u uw mond mooi en gezond.

Maak een afspraak met één van onze mondhygiënisten om uw mondhygiëne te controleren

Voorkomen is beter dan genezen. Plan daarom regelmatig een afspraak in bij één van onze mondhygiënisten. Neem contact op met onze tandartspraktijk:

Maandag 08:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 16:00