De tandarts voor kinderen

2 op de 3 kinderen heeft voor zijn 18e een gaatje in het melkgebit. Dit terwijl u gaatjes makkelijk kunt voorkomen, wanneer u en uw kind goed voor de mond van uw kind zorgen. Bij Tandartspraktijk Monnickendam is een gezonde mond kinderspel. Onze tandartsen en preventieassistenten weten precies wat uw kind nodig heeft en stellen uw kind op zijn gemak.

Mijn kind is bang voor de tandarts

Onze tandartsen en preventieassistenten zijn experts op het gebied van tandheelkunde en preventie. Zij helpen ook kinderen die last hebben van tandartsangst. De tandarts voor kinderen weet als geen ander dat rust en vertrouwen een grote rol speelt tijdens het tandartsbezoek van uw kind. Daarom ziet elk kind een vertrouwd gezicht van onze tandarts of preventieassistent in dezelfde, vertrouwde ruimte. De tandarts en preventieassistent besteden persoonlijke aandacht aan elk kind en stellen hem of haar gerust. Zij vragen van tevoren altijd hoe het met het kind gaat en leggen stap voor stap uit wat zij wel of niet gaan doen. Bovendien wordt bij elk tandartsbezoek een gave zonnebril voor de felle lamp gebruikt en krijgt uw kind een klein presentje na een behandeling.

Veelgestelde vragen

Wilt u ook een gaaf gebit voor uw kind? En dat uw kind met een gezonde mond opgroeit? De Gewoon Gaaf-aanpak van onze tandarts, mondhygiënist en preventie assistent helpt daarbij. Onder begeleiding van onze mondzorgverlener kunnen wij samen met uw kind het gebit gaaf en de mond gezond houden.

Bij Gewoon Gaaf bekijken we samen hoe dat kan en wat daarvoor nodig is speciaal voor uw kind. U stelt samen een plan op hoe u als ouder/zorgverlener er zelf voor kunt zorgen dat zijn of haar mond gezond wordt en blijft. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan voor ieder kind verschillen. Gewoon Gaaf wordt afgestemd op de behoefte van ieder individu. 

Veel minder gaatjes
De Gewoon Gaaf-methode kan tot bijna 70% minder gaatjes leiden. Dat blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd in Den Bosch bij een groep kinderen van 6-9 jaar. In 3 jaar tijd kregen kinderen veel minder fluoridebehandelingen (-88%), werden ze veel minder geseald (-66%) en nam het aantal vullingen per kind flink af (-62%).

Wilt u weten hoe u goed voor de mond van uw kind zorgt? Komt erachter welke gemakkelijke stappen u zelf kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw kind opgroeit met een gezond gebit:

https://knmttandartsen.wufoo.com/forms/zdyzde91tzxbky/

Maak een afspraak

Wilt u weten of uw kind in aanmerking komt? Wij bespreken samen met u de mogelijkheden. Neem contact op met onze tandartspraktijk:

Maandag 08:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 16:00