Tandarts kijkt samen met patiënt in de spiegel voor gezond tandvlees en een wit gebit terwijl ze beide lachen.

Een wit gebit met deze vijf handige tips!

Bent u niet tevreden over de kleur van uw gebit? Gele tanden kunnen invloed hebben op uw zelfvertrouwen en uw lach. Maar maak u geen zorgen, u bent niet de enige! Veel mensen kampen met de verkleuring van hun tanden en verlangen naar een oplossing voor een wit gebit. In deze blog geven wij vijf effectieve manieren die ervoor kunnen zorgen dat u weer een stralende, witte glimlach krijgt. 

 

Tip 1: Poets goed uw tanden

Een goede mondhygiëne vormt de basis voor een stralend wit gebit. Neem de tijd om uw tanden te poetsen, minstens twee keer per dag gedurende twee minuten. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel en een tandpasta met fluoride (Lees deze blog voor het kiezen van een tandenborstel). Door regelmatig en grondig te poetsen, verwijdert u tandplak en oppervlakkige verkleuringen, waardoor uw tanden hun natuurlijke witheid kunnen behouden.

 

Tip 2: Ga regelmatig naar de tandarts

Naar de tandarts gaan is voor de meesten van ons geen hobby, maar wel belangrijk. De tandarts speelt een belangrijke rol bij het opsporen van tandheelkundige problemen en het voorkomen van verkleuring. Daarnaast kunnen onze tandartsen u voorzien van advies om uw gebit gezond en stralend te houden. Een tweejaarlijkse controle zorgt ervoor dat problemen snel verholpen of voorkomen kunnen worden.

 

Tip 3: Vermijd verkleurende voedingsmiddelen en dranken

Om uw tanden wit te houden, is het belangrijk om voedingsmiddelen en dranken te vermijden die kunnen bijdragen aan verkleuring. Koffie, thee, rode wijn, frisdrank en donkere bessen staan erom bekend uw tanden geleidelijk te verkleuren. Probeer deze zo veel mogelijk te beperken, spoel nadien uw mond met water of poets uw tanden binnen 30 minuten. Daarnaast is het ook belangrijk om te stoppen met roken, tabaksproducten dragen bij aan gele tanden.

 

Tip 4: Laat uw gebit professioneel reinigen

Naast uw dagelijkse mondverzorgingsroutine is het aan te raden om jaarlijks uw gebit professioneel te laten reinigen. Een professionele tandreiniging bij de tandarts of mondhygiënist kan helpen om verkleuring en tandsteen te verwijderen die met poetsen niet volledig weg te krijgen zijn. Tijdens deze behandeling worden uw tanden grondig gereinigd, gepolijst en eventueel ontdaan van aanslag, waardoor ze er witter en stralender uitzien.

 

Tip 5: Tanden bleken

Als u op zoek bent naar een snelle en effectieve manier om uw tanden witter te maken, kan tanden bleken een goede optie zijn. Door het gebruik van bleekmiddel verminderen verkleuringen en vlekken op het tandoppervlak. Het is raadzaam om uw tandarts te raadplegen voordat u een behandeling overweegt. Onze tandartsen kunnen de gezondheid van uw tanden beoordelen, mogelijke bijwerkingen bespreken en bepalen welke bleekmethode het beste voor u is.

 

Heeft u vragen over uw gebit of het wit houden hiervan?

Neem contact op met Tandartspraktijk Monnickendam voor advies of een afspraak. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing voor uw gebit. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, te bellen naar 0299 65 49 02 of mailen naar info@tpmonnickendam.nl.

Lees meer berichten

Een mondhygiënist reinigt het gebit van de patiënt die op de behandelstoel ligt.
Nieuws

Waarom naar de mondhygiënist?

Een gezond gebit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog eens grote gevolgen voor onze algehele gezondheid. Wist u dat wereldwijd

Een patiënt ligt op een behandelstoel. De tandarts zit naast haar en geeft uitleg over tandenpoetsen. De tandarts heeft een tandenborstel in haar hand en de patiënt heeft een spiegel in haar hand.
Nieuws

Naar bed zonder tandenpoetsen

Het gebit is vaak het eerste wat mensen aan u zien. Dus het is cruciaal om uw glimlach gezond te houden door consistent uw tanden