Twee jonge meide zijn aan het genieten van kauwgom

Kauwgom, goed voor het gebit?

Kauwgom: U kent het al jaren, maar heeft u ooit echt nagedacht over de voordelen ervan voor uw gebit? Is het een slimme zet voor uw glimlach of brengt het schade toe? Als u wilt weten waarom kauwgom meer is dan slechts een gewoonte en eigenlijk een slimme zet is voor uw mondgezondheid, lees dan snel verder.

 

De verborgen voordelen van kauwgom

Het kauwen van kauwgom brengt veel voordelen met zich mee, zoals een betere doorbloeding, een beter geheugen, een verhoogde speekselproductie en u kunt er zelfs mee afvallen! Een klein stukje kauwplezier brengt dus veel voordelen met zich mee, zolang u maar kiest voor de suikervrije variant.

 

Speeksel als superheld
Kauwgom stimuleert de speekselproductie, wat niet alleen zuur neutraliseert maar ook uw tandglazuur versterkt. Bovendien remt het de groei van streptokokken, die verantwoordelijk zijn voor tandplak en tandvleesaandoeningen.

Uit onderzoek van het UMCG is naar voren gekomen dat het kauwen van een kauwgompje flink wat bacteriën in het gebit opvangt. Door 30 seconden op een stukje te kauwen kunt u maar liefst 100 miljoen bacteriën vangen. Dit is vergelijkbaar met een gebruikt stukje flosdraad. Hoe langer u kauwgom in uw mond heeft, hoe minder plakkerig het wordt, dankzij uw speeksel.

 

Is kauwgom het nieuwe tandenpoetsen?

Nee, dat zeker niet. Door kauwgom te kauwen verwijdert u alleen de bacteriën op de kauwvlakken van uw kiezen. Door uw tanden twee keer per dag goed te poetsen en eens per dag te flossen komt u ook bij de ruimtes tussen uw tanden en kiezen. Uw tanden goed poetsen en flossen blijft dus belangrijk. Zolang u deze handelingen volhoudt, verbetert u niet alleen uw mondgezondheid, maar loopt u ook rond met een prachtige glimlach.

 

Heeft u nog vragen over uw gebit of ervaart u pijn aan uw tanden of kiezen?

Neem dan contact op met onze praktijk door een mail te sturen naar info@tpmonnickendam.nl of te bellen naar 0299 65 49 02. Wij zullen zo spoedig mogelijk helpen en eventueel een afspraak met u inplannen.

Lees meer berichten

Vrouw zit in een stoel bij het raam en geeft haar kindje borstvoeding.
Nieuws

Tandbederf door borstvoeding: feit of fabel?

Borstvoeding wordt geprezen als het beste wat u uw kind kan geven. Het biedt essentiële voedingsstoffen en immunologische bescherming, maar het speelt ook een belangrijke