Mevrouw wil weten of ze een implantaat nodig heeft en de tandarts helpt haar

Wanneer heeft u een implantaat nodig?

Is het weer tijd voor een nieuwe profielfoto, maar durft u niet te glimlachen vanwege ontbrekende tanden? Of misschien bent u een liefhebber van knapperige appels en kunt u hier niet meer genieten, vanwege het gemis van een kies. In beide gevallen kan het plaatsen van een implantaat een mooie oplossing bieden. In deze blog vertellen wij u hier meer over.

 

Wanneer komt u in aanmerking voor een implantaat?

Wanneer u ontbrekende tanden of kiezen heeft en boven de 18 jaar bent, komt u in aanmerking voor een implantaat. Een NVOI erkend implantoloog kan deze plaatsen. De tandarts/implantoloog evalueert samen met u de volgende aspecten voordat een implantaatbehandeling plaatsvindt:

  • Volgroeiing van het kaakbot
  • Kwaliteit van het bot
  • Beschikbare lengte en hoogte van de kaak
  • Hoe gezond het tandvlees is
  • Ziekte of medicijngebruik
  • Roken

 

Bij een implantaat wordt de natuurlijke wortel vervangen door een kunstwortel. Mist u één of meerdere tanden of kiezen? Dan kunnen kronen en bruggen op basis van implantaten een mooie oplossing bieden. Ook is het mogelijk om het complete gebit te vervangen met implantaten.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een implantaat vertegenwoordigt een titanium kunstmatige wortel die als basis dient voor het bevestigen van een kroon of brug. Dit  materiaal wordt zeer goed verdragen door het ichaam en het omringende botweefsel.

Nadat het implantaat zich stevig in het kaakbot heeft gevestigd, kan er een kroon of brug bovenop worden geplaatst. De aangename eigenschappen van titanium maken het mogelijk dat een implantaat zich naadloos integreert in uw mond, zodat het aanvoelt als een natuurlijke tand of kies.

 

Heeft u ontbrekende tanden of kiezen?

En bent u overtuigd om te kijken of u in aanmerking komt voor een implantaat? Dan kunt u contact met ons opnemen, zodat we samen kunnen kijken of wij kronen of bruggen kunnen plaatsen. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0299 65 49 02 of door een mail te sturen naar info@tpmonnickendam.nl.

Lees meer berichten