Een tandarts en zijn assistente reinigen het gebit van een patiënt. Dat is één van de goede gewoontes om mondgezondheid te verbeteren.

3 goede gewoontes voor uw gebit

Hoewel wij het altijd ten zeerste aanbevelen, poetst lang niet iedereen twee keer per dag zijn tanden. Vaak wordt ook het gebruik van ragertjes of tandenstokers, om de ruimten tussen de tanden te reinigen, overgeslagen. Als tandartsen blijven we erop hameren dat dit heel goede gewoontes zijn om uw gebit in optimale conditie te houden. Maar er zijn nog meer goede gewoontes die u kunt omarmen voor een stralende lach. Daarover meer in deze blog. 

 

Gewoonte 1. Professionele reiniging

Regelmatig uw gebit op een professionele manier laten reinigen is een ideale gewoonte om uw gebit goed te onderhouden. Uw gebit wordt niet alleen goed verzorgd, maar u krijgt ook advies mee hoe u uw gebit thuis het beste kan onderhouden. Een bezoek aan uw mondhygiënist/preventie-assistent is voldoende. Heeft u een chronische tandvleesaandoening? Dan adviseren wij om iedere drie maanden langs te komen. Schadelijke bacteriën hebben namelijk drie maanden nodig om zich opnieuw in uw gebit te nestelen.

 

Gewoonte 2. Let op uw eetgewoontes

Naast het regelmatig reinigen van uw gebit, is ook de frequentie hoe vaak u suiker eet of drinkt belangrijk. Overmatige suikerinname heeft schadelijke effecten op zowel mondgezondheid als algemene gezondheid. Volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aanbevolen de suikerconsumptie te beperken tot 50 gram of minder. Dit komt overeen met 12 theelepels suiker, of één blikje energiedrank. Daarnaast vormt ook het zuurgehalte in deze drankjes een risico voor het gebit. Frisdranken zonder suiker bevatten ook zuren die uw tanden kunnen beschadigen.

Hoewel fruit gezond is voor uw algehele gezondheid, hebben bepaalde vruchten ook een zuur karakter. Na het consumeren van iets zuurs is het bevorderlijk om kort te spoelen met water. Dit herstelt de zuurgraad in de mond. Speeksel fungeert eveneens als een natuurlijke buffer om zuren in de mond te neutraliseren.

 

Gewoonte 3. Elektrisch poetsen

Het gebruik van een elektrische tandenborstel resulteert in een effectievere verwijdering van tandplak in vergelijking met een handtandenborstel. Elektrische borstels zijn in staat om lastig te bereiken plekken in de mond gemakkelijker schoon te maken, doordat ze meer poetsbewegingen maken dan wat mogelijk is met een gewone handtandenborstel. Benieuwd naar wat voor borstel het beste bij u past? Dan kunt u ons raadplegen voor advies.

 

Wilt u een eerste stap maken met goede gewoontes voor een stralend gebit?

Neem dan contact met ons op. Wij kunnen een professionele reiniging voor uw gebit inplannen evenals tips meegeven hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0299 65 49 02, een mail te sturen via info@tpmonnickendam.nl of het contactformulier op onze website in te vullen.

Lees meer berichten

Een mondhygiënist reinigt het gebit van de patiënt die op de behandelstoel ligt.
Nieuws

Waarom naar de mondhygiënist?

Een gezond gebit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog eens grote gevolgen voor onze algehele gezondheid. Wist u dat wereldwijd

Een patiënt ligt op een behandelstoel. De tandarts zit naast haar en geeft uitleg over tandenpoetsen. De tandarts heeft een tandenborstel in haar hand en de patiënt heeft een spiegel in haar hand.
Nieuws

Naar bed zonder tandenpoetsen

Het gebit is vaak het eerste wat mensen aan u zien. Dus het is cruciaal om uw glimlach gezond te houden door consistent uw tanden