Marleen Boeree

Mondhygiënist – “Preventie is mijn passie!”

Een alom bekend gezicht binnen de praktijk is onze mondhygiënist Marleen. Sinds 1986 werkt zij bij de voorloper van Tandartspraktijk Monnickendam. Hierdoor ziet zij al jaren veel bekende gezichten in de praktijk. In de loop der tijd heeft zij zich als mondhygiënist steeds verder ontwikkeld, zodat zij ook ernstige tandvleesontstekingen, zoals parodontitis, kan behandelen. Marleen: “Ik heb inmiddels zoveel ervaring opgedaan, dat ik meestal precies weet wat de beste aanpak is voor elke patiënt.

 

Blije gezichten bij elke patiënt

Marleen staat erom bekend dat ze patiënten altijd een goed gevoel geeft en geruststelt: “Wanneer ik patiënten behandel, vind ik het belangrijk dat ze met een gerust hart in de behandelstoel kunnen plaatsnemen. Daarom vraag ik altijd aan elke patiënt hoe het met hem gaat of dat hij ergens tegenop ziet en zo probeer ik mijn patiënten gerust te stellen. Ik heb mijn doel bereikt als patiënten na de behandeling blij weer naar huis gaan. In de meeste gevallen gebeurt dat gelukkig ook. Ik krijg vaak de reactie van patiënten dat mijn behandelingen erg mee zijn gevallen of dat ze enthousiast zijn over het resultaat. Dat resultaat ontstaat trouwens alleen door een goede samenwerking tussen mondhygiënist en patiënt!”

 

Subtiele bijsturing en uitgaan van het positieve

“In veel gevallen komen patiënten bij mij terecht die maar een kleine bijsturing nodig hebben voor hun mondgezondheid. Het komt echter ook voor dat patiënten met ernstige klachten binnenkomen. Dan probeer ik van het positieve uit te gaan en hun mondgezondheid de goede kant op te sturen. Wanneer patiënten na de behandeling mijn instructies opvolgen, zie ik gelukkig veel gezonde monden weer terug. Door al deze gezonde monden haal ik nog altijd veel voldoening uit mijn werk.” 

 

Resultaat door samenwerking

Iedereen die bij de praktijk onder behandeling is, weet wie Marleen is. Dat maakt voor Marleen haar werk extra leuk. “Ik werk nu al 37 jaar op dezelfde locatie en veel patiënten van vroeger zijn nu nog steeds bij mij onder behandeling. Doordat ik al zo lang werk voor Tandartspraktijk Monnickendam, zie ik hoe goed de behandelingen en adviezen werken. Het is toch prachtig om te zien dat patiënten elke keer met een mooi en gezond gebit op controle komen.”

“Daarnaast vind ik het heel leuk dat de kinderen van toen, nu met hun eigen kinderen bij mij langs komen. Ouders zeggen dan bijvoorbeeld: ‘kijk eens, papa kwam vroeger toen hij zes jaar was ook al bij Marleen!’” 

 

Mijn perfecte vrije dag

“Mijn perfecte vrije dag begint met het verzorgen van mijn paard. Ik vind het heerlijk om met mijn paard bezig te zijn en paard te rijden. Daarna breng ik graag de rest van mijn dag door met mijn dochter en kleinzoon.”

Beschikbare dagen

Neem contact met mij op