Manon Rädecker

Baliemedewerker – Altijd goed gehumeurd

Manon is van alle markten thuis. Zo heeft ze een achtergrond als etaleuse, administratief medewerker en kapster. In 2014 leek het haar leuk om het roer om te gooien en aan een nieuwe uitdaging te beginnen als baliemedewerker bij Tandartspraktijk Monnickendam.

 

Manon: “Een vriendin van mij werkte als baliemedewerkster bij een tandartspraktijk en was altijd erg enthousiast over haar werk. Via via kreeg zij in 2014 te horen dat Tandartspraktijk Monnickendam ook op zoek was naar een baliemedewerkster. Zij heeft mij daar toen op geattendeerd. Vroeger wilde ik graag preventieassistent worden, want het werk leek me erg interessant. Daarnaast kon ik deze baan goed combineren met mijn baan als kapster. Ik heb dus meteen gesolliciteerd en ben het gelukkig ook geworden! Ik werk nu al acht jaar voor Tandartspraktijk Monnickendam en het bevalt me enorm. Het is altijd gezellig in de praktijk en ik voel me nog steeds helemaal thuis.”

 

Het eerste gezicht van de praktijk

Als baliemedewerker is Manon al ruim acht jaar het eerste vertrouwde gezicht bij binnenkomst: “Ik begin de patiënten echt te kennen en dat is heel leuk. Ik woon zelf in Monnickendam, dus ik ken natuurlijk al wat gezichten. Maar nu ik hier al zo lang werk weten patiënten ook echt wie ik ben en andersom. Dit maakt het in de praktijk erg gezellig en geeft een huiselijk en vertrouwd gevoel.”

“Naast het eerste aanspreekpunt zijn, heb ik natuurlijk ook andere verantwoordelijkheden. Ik ben vooral bezig met het uitvoeren van administratieve taken. Ik telefoneer bijvoorbeeld naar patiënten en verwijzers, ik plan afspraken in en beantwoord de mails.”

 

Patiënten lopen met een goed gevoel de behandelkamer in

“Ik vind het belangrijk dat patiënten met een goed gevoel de behandelkamer binnenlopen. Ik probeer daarom altijd goed gehumeurd en vriendelijk te zijn. Patiënten zeggen vaak dat ik prettig gezelschap ben en altijd vrolijk. Dat vind ik fijn om te horen.”

“Wanneer patiënten het spannend vinden om naar de tandarts te gaan, probeer ik er extra voor ze te zijn. Ik leg rustig uit wat ze kunnen verwachten en waar ze plaats kunnen nemen. Ik leg de werkwijze van onze praktijk uit en vertel hoe andere patiënten het ervaren hebben. Ik stel patiënten gerust door te zeggen dat zij niet de enigen zijn en vertel ze hoe prettig andere patiënten de benadering en behandeling van de tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten ervaren hebben.”

 

Prettige werksfeer

“De meeste collega’s zijn eigenlijk altijd vrolijk. We helpen elkaar ook als het even tegenzit. We kunnen tegen elkaar zeggen wat we denken en elkaars mening wordt geaccepteerd. Dit maakt het een hele prettige werksfeer. Het team is erg gezellig en ik vind dat we het heel goed hebben samen.”

 

De perfecte vrije dag

“Ik start mijn vrije dag graag met een wandeling met de hond. Vervolgens ga ik gezellig ontbijten met het gezin. Hoe de rest van mijn dag eruit ziet is divers. Soms vind ik het leuk om te borrelen met vrienden of familie. Creatief bezig zijn met interieur en klussen maakt mij ook erg blij.”

Beschikbare dagen

Neem contact met mij op