Johan Lansing

Tandarts & Mede-eigenaar – De zingende tandarts

Tandarts worden was niet het eerste wat Johan als kind riep, wanneer de vraag aan hem werd gesteld wat hij later wilde worden als hij groot was. Van jongs af aan was Johan gek van drummen. In 1987 is hij zelfs afgestudeerd aan het conservatorium. Nog steeds maakt hij het liefst elke dag muziek. Daarom heeft hij ook de bijnaam ‘de zingende tandarts’ bij ons in de praktijk. U kunt er dus zeker van zijn dat als u bij Johan op de behandelbank komt, hij het u zo prettig en geruststellend mogelijk probeert te maken.

Hoewel zijn passie ook nog steeds ligt bij muziek, merkte hij wel al snel dat zijn interesse in tandheelkunde ook erg groeide. Daarom had hij besloten zijn carrière te verbreden en verder te studeren voor mondhygiënist (1992) en tandarts (2003). Van kennis opdoen krijgt Johan geen genoeg. Om deze reden is hij zich tijdens zijn werk vervolgens ook nog gaan verdiepen in endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) en composieten.

Johan: “In 2014 had ik genoeg scholing- en werkervaring opgedaan en ben ik samen met mijn vrouw een eigen tandartspraktijk gestart in Monnickendam. Toen onder de naam Lansing en inmiddels omgedoopt naar Tandartspraktijk Monnickendam. Ik werk er nu al jaren met veel plezier als tandarts en vind het geweldig om te zien wanneer patiënten tevreden de deur uitlopen.

 

De patiënt in de lead

Johan staat als tandarts bekend om zijn luisterend oor. Hij wil echt een goed beeld krijgen waar zijn patiënten mee zitten en waarom. “Veel mensen zijn toch een beetje bang voor de tandarts. Alleen waar komt dat door? Is dat de verdoving? Of het feit dat ik dicht in de buurt kom van de patiënt bijvoorbeeld? Samen met mijn patiënt ga ik het gesprek aan over deze zorgen en vertel ik precies wat ik ga doen voordat ik met een behandeling begin. Dit geeft patiënten rust en vertrouwen. Bovendien zijn patiënten bij mij altijd in de lead. Vindt u iets eng? Dan praten we erover. Wilt u dat ik stop met de behandeling? Dan stop ik meteen, totdat u aangeeft weer verder te willen gaan. Zo heeft u als patiënt altijd de controle over de situatie.”

 

Samenwerken voor de beste zorg

“Als tandarts wil ik mijn patiënten goede zorg bieden. Om dit te kunnen realiseren werk ik nauw samen met mijn collega’s. We hebben hele korte lijntjes en evalueren samen hoe goed het nu met u gaat en hoe we ervoor kunnen zorgen dat het goed blijft gaan. Wij gaan graag voor de hoogst haalbare optie om uw mond mooi en gezond te houden.”

 

De werksfeer

“Wat ik fijn vind bij Tandartspraktijk Monnickendam is dat iedereen respect heeft voor elkaar en hun handelen. Niet alleen richting de patiënt, maar ook naar elkaar als collega’s. Iedereen is bij ons gelijk en we nemen ons vak serieus. Dat neemt niet weg dat er niet gelachen kan worden met elkaar. Ook aan humor ontbreekt het binnen ons team niet.

 

De zingende tandarts

“Ik vind mijn werk erg leuk, maar muziek ook. Volgens patiënten schijn ik nogal veel te zingen tijdens mijn werk, dus ik sta hier ook wel bekend als ‘de zingende tandarts van Monnickendam’.”

 

Mijn perfecte vrije dag

“Natuurlijk ga ik met plezier naar mijn werk, maar muziek is echt mijn andere passie. Mijn perfecte vrije dag besteed ik dan ook het liefst achter mijn drumstel. Daarnaast houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn gezin of vrouw en maak ik graag een fietstocht in mijn vrije tijd.”

Beschikbare dagen

Neem contact met mij op