Elly van Veen

Tandartsassistent – Mensenmens

Elly is een echt mensenmens. Voordat ze bij Tandartspraktijk Monnickendam werkte, vond ze het al heerlijk om onder de mensen te zijn in de horeca of in het vliegtuig als stewardess. In 2022 was ze klaar om een andere richting op te gaan. Ze zocht iets waar ze niet alleen met mensen werkt, maar ook echt iets kan bijdragen aan hun gezondheid. Toen ze zag dat Tandartspraktijk Monnickendam op zoek was naar een tandartsassistent, solliciteerde ze meteen.

 

Mooi en gezond gebit
Elly: “Ik wil graag mensen helpen aan een mooi en gezond gebit. Ik krijg het gevoel dat ik echt iets voor iemand kan betekenen en dat vind ik heel fijn. Daarnaast is gestructureerd werken helemaal mijn ding. Ik werk graag met protocollen, wat goed van pas komt in een tandartspraktijk. Tot slot vind ik het fijn om samen te werken en dat doe je als tandartsassistent ook heel veel. Kortom: tandartsassistent is de ideale baan voor mij! Ik ben dan ook meteen de opleiding tandartsassistent gaan volgen toen ik ging werken bij Tandartspraktijk Monnickendam.”

 

De rechterhand van de tandarts
Als tandartsassistent is Elly verantwoordelijk voor alle voorbereiding van de behandelingen: “Ik zorg ervoor dat alle benodigde instrumenten aanwezig en schoon zijn, zodat de tandarts de behandeling vlot kan uitvoeren.”

“Als tandartsassistent werk ik nauw samen met de tandarts. Een behandeling ziet er meestal als volgt uit: De tandarts verwelkomt de patiënt en stelt een aantal vragen. Ondertussen ben ik alvast bezig met het klaarzetten van de benodigde instrumenten en benodigdheden voor de behandeling. Wanneer we allebei gereed zijn vraagt de tandarts de patiënt om plaats te nemen. Als de patiënt comfortabel zit, leg ik een patiëntenservet op de patiënt zodat hij of zij geen ongemak ervaart van eventuele vloeistoffen tijdens de behandeling. Vervolgens stel ik de lamp goed in en wanneer de patiënt er klaar voor is, starten de tandarts en ik met de behandeling.”

 

Een blije patiënt geeft mij energie
“Of een patiënt nu een klein gaatje heeft of complexe gebitsproblemen; ik vind het heerlijk als patiënten weer tevreden de deur uitlopen en hun gebitsprobleem zijn verholpen. Dit geeft mij elke dag energie om naar mijn werk te gaan.”

 

Een zo comfortabel mogelijke behandeling
“Bij elke behandeling wil ik dat de patiënt zich op zijn gemak voelt. De tandarts doet dit al door precies uit te leggen wat hem of haar te wachten staat. Vervolgens zorgen we er samen voor dat de behandeling zo vlot en vlekkeloos mogelijk verloopt. De tandarts en ik zijn goed op elkaar ingespeeld, waardoor ik precies weet wat de tandarts op welk moment nodig heeft. Hierdoor hoeft de patiënt niet langer te wachten dan nodig is. We werken dus echt met vier handen bij elke behandeling. Wij krijgen dan ook als compliment van patiënten dat de behandeling vlot verloopt en we een goed team zijn.”

 

Ik ga met plezier naar mijn werk
“Naast de tandarts werk ik ook regelmatig samen met andere collega’s. We overleggen veel en kunnen elkaar altijd om hulp vragen. Dat is erg fijn, zeker als je net begonnen bent. Ik heb al snel gemerkt dat al mijn collega’s goed zijn in hun werk en dit wil ik zelf ook graag nastreven. Tot slot is het team heel fijn en gezellig. Ik kan hier mezelf zijn en ga daardoor met plezier naar mijn werk.”

 

De perfecte vrije dag
“Ik start mijn dag graag met het uitlaten van de hond en gezellig ontbijten met het gezin. Als het mooi weer is vind ik het heerlijk om naar het bos te gaan. Ik kom daar helemaal tot rust. Anders vind ik het gezellig om spelletjes te spelen met het gezin of lekker uit eten te gaan met zijn allen. Mijn perfecte vrije dag breng ik dus graag door in de natuur of met mijn gezin.”

Beschikbare dagen

Neem contact met mij op