Niovice Valentijn

Invalassistent – De rust zelve

Niovice heeft al heel wat werkervaring op het gebied van administratie, van secretaresse tot office manager, zij weet er alles van. Maar in 2021 begon het bij haar te kriebelen om compleet iets anders te doen. In haar verleden heeft ze al eens eerder over de opleiding tandartsassistent gedacht, maar kreeg toentertijd al een baan aangeboden. Toch is deze opleiding haar al die jaren bijgebleven. Ze hakte de knoop door en startte in 2021 met haar opleiding voor tandartsassistente en is gediplomerd. Ze heeft een praktijk gevonden dichter bij haar huis en valt nog af en toe bij ons in. 

Niovice: “Ik zat al een tijdje te denken om alsnog te gaan leren voor tandartsassistent, maar ik wist niet precies hoe en wat. Toen ik zag dat Tandartspraktijk Monnickendam een leer- werktraject had, was ik meteen verkocht. Zij hebben mij de kans gegeven om het praktijkgedeelte van mijn opleiding te kunnen doen. Momenteel wil ik meer ervaring opdoen als tandartsassistente. Het lijkt me erg leuk om daarna meer te leren over preventie.”

Een dag als tandartsassistent

“Ik begin de dag met het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden. Ik bekijk welke behandelingen er vandaag plaatsvinden en zorg ervoor dat de juiste behandelmaterialen klaarstaan. Ook heb ik in de ochtend de ruimte om te overleggen met de tandarts, zodat ik goed weet wat me die dag te wachten staat. Wanneer de behandelingen zijn gestart zorg ik ervoor dat elke patiënt met goede en schone materialen behandeld kan worden. Verder ben ik verantwoordelijk voor de behandelkamer en de sterilisatieruimte. Ik zorg ervoor dat alles spik en span blijft en elke patiënt een nette behandelkamer binnenloopt.”

Mijn perfecte vrije dag

“Mijn perfecte vrije dag is een dag zonder verplichtingen. Niets moet en alles mag. Ik vind het leuk om met vrienden of familie iets leuks te doen, maar kan ook genieten van tijd voor mezelf. Ik ben regelmatig te vinden in de keuken voor allerlei baksels, sport graag en ben vaak te vinden in de bioscoop. Ook houd ik ervan om te dansen. Mijn voorkeur ligt bij Latin en dit doe ik graag met mijn andere dansvrienden in een dansgroep.”

Beschikbare dagen

Neem contact met mij op