Jeanise Tjon Kie Sim-Schuilenburg

Tandarts – De complimenten strooier

Jeanise is geboren en getogen in Suriname. Ze wilde graag juf worden, net als haar moeder. Totdat ze naar de tandarts ging in Suriname! Haar tandarts was echt haar voorbeeld in alles wat hij deed. Hij heeft Jeanise uiteindelijk geënthousiasmeerd om ook in de tandheelkunde te gaan werken later. In 1994 is Jeanise verhuisd naar Nederland om tandheelkunde te studeren en in 1999 is ze afgestudeerd als tandarts. Vervolgens heeft ze een aantal jaren werkervaring opgedaan op de Antillen en in Nederland. Nu versterkt Jeanise sinds mei 2021 Tandartspraktijk Monnickendam. 

 

Jeanise: “Ik werk elke woensdag als tandarts bij Tandartspraktijk Monnickendam. Ik heb affiniteit met kinderen en kan goed met ze overweg. Daarom worden de meeste kinderen bij mij behandeld. Als kind vond ik het aan het begin ook spannend om in de stoel te zitten, dus kan ik me goed inleven. Ik stel het kind dan graag gerust en vertel op een leuke, interactieve manier wat ik ga doen. Meestal gebruik ik hiervoor verhalen of geef ik ze een handspiegeltje die ze zelf kunnen vasthouden om mee te kijken.”

Door middel van goede uitleg en kwalitatief goede tandheelkunde streef ik naar tevreden patiënten die beseffen dat een gezond gebit ‘team-work’ is waarbij inzet leidt tot goed resultaat.

 

Zelfvertrouwen door complimenten

“Ik geef kinderen zoveel mogelijk complimenten en bevestig wanneer ze goed op weg zijn. Op deze manier krijgen kinderen zelfvertrouwen en wordt voor de mond zorgen een stuk leuker.”

De behandeling doen we samen

“Of de patiënt nou een kind of een volwassene is, ik benadruk altijd dat we de behandeling samen uitvoeren. De patiënt werkt even hard mee als de tandarts en de tandartsassistent om de behandeling goed te laten verlopen. Dit benadruk ik ook tijdens de behandeling. Ik wil patiënten altijd het gevoel geven dat wij het resultaat van de behandeling samen hebben bereikt.”

 

De patiënt blij, ik blij

“Wanneer een patiënt een gebitsprobleem heeft, luister ik altijd naar de wensen en verwachtingen. Op basis van de verwachtingen, stel ik een passend behandelplan op en beoordeel ik wie dit plan het beste uit kan voeren. Johan en ik weten van elkaars talenten af en bepalen wie de patiënt het beste verder kan helpen met zijn specifieke vraag.”

“Een tevreden patiënt staat bij ons voorop. Ook bij een doorverwijzing. Soms kan het voorkomen dat de patiënt specifieke wensen heeft of een zeer complexe behandeling nodig heeft. In deze gevallen besluit ik om de patiënt door te verwijzen naar een tandheelkundig specialist, bijvoorbeeld naar een orthodontist, esthetische tandheelkundige of kaakchirurg.”

 

Werken bij Tandartspraktijk Monnickendam

“Ik vind het fijn dat collega’s hier de ruimte krijgen om zichzelf te ontdekken en te groeien. Er is oog voor elkaar en dit maakt de sfeer heel aangenaam. Mocht je ergens tegenaan lopen dan kan je dit bespreekbaar maken. Daarnaast zie ik mijn collega’s als gelijkwaardig en wordt er hier geen onderscheid gemaakt tussen elkaars functie.”

 

Perfecte vrije dag

“Het liefst breng ik mijn vrije dag zingend door. Van zingen krijg ik energie en voel ik me fijn. Ik zing graag vanuit mijn geloof of voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft. Mijn neven hebben samen een bandje, dus met hen treed ik ook regelmatig op. Verder vind ik veel plezier en rust om mijn geloof uit te dragen en besteed ik hier veel aandacht aan in mijn vrije tijd.”

Beschikbare dagen

Neem contact met mij op